בכלכליסט פורסמה היום כתבת פרשנות של גולן חזני על השווי הגבוה אליו קפצה “קנדה גלובל” – חברת הבת של ישראל קנדה, שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, בעקבות פרויקט הדירות הענק במיאמי.
מניית קנדה גלובל זרחה אתמול בירוק בבורסת ת”א, כשעלתה ביותר מ־6% במחזור כפול מהממוצע, על רקע עסקה נוספת בארה”ב שנחשפה בכלכליסט. חברת הנדל”ן, שבשליטת רוזן וטוכמאייר, חתמה על הסכם לרכישת קרקע במיאמי, יחד עם חברת הנדל”ן פלואו (Flow) של נוימן וקרן ההון סיכון אנדריסן הורביץ, תמורת 70.5 מיליון דולר. קנדה גלובל תחזיק ב־62% מהקרקע ופלואו ביתרה.
על הקרקע אפשר לבנות 2,380 דירות ושטחי מסחר של 4 מיליון רגל מרובע (371 אלף מ”ר). בכוונת החברה לנסות ולהגדיל את זכויות הבנייה באמצעות מו”מ עם הרשויות המקומיות. להערכת החברה, הפרויקט יניב לה
זו העסקה השנייה של קנדה גלובל עם החברה של נוימן מאז שהאחרונה נהפכה לבעלת מניות בקנדה גלובל בסוף ספטמבר האחרון יחד עם רפפורט.
חודשיים לאחר מכן, בנובמבר, קנדה גלובל רכשה עם פלואו שלושה בנייני משרדים על קרקע של 42 דונם באוונטורה, הסמוכה למיאמי, וזאת בתמורה ל־116 מיליון דולר. חלקה של קנדה גלובל בעסקה עמד על 70% ושל פלואו על 30%.
מאז שנוימן ורפפורט חברו לרוזן וטוכמאייר, שבעצמם רכשו את השליטה בחברה בסוף 2022, מניית קנדה גלובל המריאה ביותר מ־97%, ושווי השוק של החברה עומד על 728 מיליון שקל. כשבוחנים את השווי הזה מול הנתונים הפונדנמנטליים, הוא נראה מפולפל במיוחד, והוא מצביע על הציפיות הגדולות — או החלומות — של המשקיעים הישראלים מהחברה שהצטיידה במשקיעים נוצצים.
לדברי כלכליסט, כך או כך, קנדה גלובל היא העסק הקטן של טוכמאייר ורוזן, שכן השניים הם גם בעלי השליטה (33.9%) בענקית הנדל”ן המקומית ישראל קנדה, שנסחרת בבורסה לפי שווי של 5.1 מיליארד שקל.